Smartphones

Αγορά μεταχειρισμένου κινητού

Τι να προσέξω ;

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ IPHONE

Συμβουλές τι να προσέξετε αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο κινητό iphone ; Θα βγείτε κερδισμένοι; Από που θα το αγοράσετε και σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα μεταχειρισμένα iphone ;

Μεταχειρισμένο κινητό iphone τι να προσέξω ;

Μπορείτε να βρέιτε πολλές ευκαιρίες με μεταχειρισμένα κινητά iphone στο διαδίκτυο σε eshop, σε social media, Facebook , marketplace αγγέλιες, group ads κλπ.  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πρέπει να προσέξω στην πωληση αγορά μεταχειρισμένου iphone ή και κάποιας αλλης εταιρίας. Θα βρούμε κάποιες να είναι πραγματικές ευκαιρίες και κάποιες μπορεί να είναι και απάτη. Εσείς θα πρέπει προσεκτικά να επιλέξτε το brand του μεταχειρισμένου κινητού που θα αγοράσετε μπορεί να είναι iPhone , Samsung ή κάτι άλλο και επίσης από που θα το αγοράσετε.

Εμείς θα πάρουμε παράδειγμα τα μεταχειρισμένα κινητά iPhone. Μιάς και τα iPhone έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα πιο δημοφιλή μεταχειρισμένα κινητά και είναι η κορυφαία επιλογή μας για ένα μεταχειρισμένο κινητό smartphone.

Θα κερδίσετε αγοράζοντας μεταχειρισμένο iPhone ?

Ένα καινούριο iPhone δεν είναι φθηνό,
ωστόσο, είτε κάνετε αναβάθμιση από το παλιό σας σε νέοτερο είτε στοχεύετε να αντικαταστήσετε ένα χαλασμένο υπάρχει λύση να μην ξοδέψετε μια περιουσία και να αποκτήσετε ένα iPhone μεταχειρισμένο σε πιο προσιτή τιμή.
Σίγουρα η πωληση αγορά ενος μεταχειρισμένου iPhone κινητού με την πρώτη σκέψη μας βρίσκει επιφυλακτικούς και διστακτικούς. Αν όμως ακολουθήσουμε κάποιους απλούς κανόνες μπορούμε να μειώσουμε κατά πολύ τα ρίσκα να και μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.
Έτσι θα κάνουμε μια ασφαλές αγορά εξοικονομώντας χρήματα αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο iphone ή εκθεσιακό σε συμφέρουσες τιμές.

Καινούριο iPhone Τιμές

Ένα καινούριο iPhone μπορεί να ξεκινάει από 400-500 € ανεβαίνοντας στην τιμή ανάλογα με το μοντέλο και την χωρητικότητα

Μεταχειρισμένο iPhone τιμές

ενώ ένα μεταχειρισμένο iphone μπορεί να ξεκινήσει περίπου απο 200€ σε παλιότερα μοντέλα αυξάνοντας τις τιμές ανάλογα με το μοντέλο την χωρητικότητα, την κατάσταση ή την χρήση του κινητού.

Από που θα αγοράσω τελικά το iPhone μεταχειρισμένο κινητό μου ;

Έμπορος

Αν αποφασίσετε να κανέτε την αγορά σας από ένα  κατάστημα με μεταχειρισμένα κινητά iPhone είστε συνήθως περισσότερο ήσυχοι και η αγορά είναι σχετικά πιό εύκολη έναντι ενός ιδίωτη για τους εξής λόγους.

Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας ηλεκτρονικά με κάρτα η και τραπεζική κατάθεση έτσι έχετε κάποιο αποδεικτικό αγοράς επιπλέον έχετε και απόδειξη αγοράς. Μπορείτε να κανονίσετε να σας το στείλουν όπου και να είστε με μεταφορική εταιρία χωρίς να ανησυχείτε αν θα μπείτε στο κόπο να πάτε εσείς σε κάποιο σημείο παραλαβής ιδιαίτερα αν είστε από επαρχία.

Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου το κινητό να σας το ελέγξουν όπως συνήθως γίνεται μια αγορά από ιδιώτη.Τα καταστήματα για να είναι διασφαλισμένα για την ποιότητα των μεταχειρισμένων κινητών που διαθέτουν στην αγορά έχουν προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο των μεταχειρισμένων κινητών που πουλάνε από τεχνικό τμήμα και σε περίπτωση ελαττώματος προχωρούν  στην αντικατάσταση του ώστε όταν φτάσει στα χέρια του πελάτη να είναι άριστα λειτουργικά.

Ένα από τα βασικότερα έχετε εγγύηση λειτουργίας τα μεταχειρισμένα κινητά από καταστήματα συνοδεύονται συνήθως από εγγύηση καλής λειτουργίας σε σημαντικά ηλεκτρονικά μέρη των κινητών σε περίπτωση δυσλειτουργίας τους.

Δεν καλύπτονται παρόλα αυτά αναλώσιμα μέρη των κινητών ή βλάβη λόγο δικιά σας υπαιτιότητας.

Επωφελείστε καθώς πολλά καταστήματα δίνουν δώρα διάφορα αξεσουάρ κινητών που δεν θα τα πέρνατε σε μια αγορά απο ιδιώτη όπως θήκες κινητών, τζαμάκια και διάφορα αξεσουάρ κινητών. 

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε κατηγορίες λεγόμενο grading συσκευής   Α Grade , B Grade , C Grade έτσι ανάλογα με το Grade (Κατάσταση της συσκευής κατά ποσό έχει εμφανή σημάδια χρήσης) αυξάνεται ή μειώνεται η τιμή της.

Τα μεταχειρισμένα κινητά iPhone συνήθως χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την χρήση τους δείτε τις εδώ :

Grade A ( Εξαιρετική )

σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κινητά που είναι σχεδόν σαν καινούρια εξαιρετικής ποιότητας που επιτρέπεται να υπάρχουν ελάχιστα σημάδια χρήσης τριχοειδής γρατσουνιές και εκδορές δύσκολα ορατές

Χωρίς σπασίματα

Χωρίς βαθουλώματα

Pin, Touch ID κι iCloud ξεκλείδωτα

100% Λειτουργικά

Έτοιμα προς χρήση (χωρίς δεδομένα)

Περασμένα από πλήρες ηλέκτρονικά τεστ άριστα λειτουργικά

Grade B ( Καλή )

σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κινητά

καλής ποιότητας επιτρέπονται ελαφριά σημάδια χρήσης ενδέχεται να φέρουν (μικρές με μέτριες γρατσουνιές ή εκδορές)

Χωρίς σπασίματα

Χωρίς βαθουλώματα

Pin, Touch ID κι iCloud ξεκλείδωτα

100% Λειτουργικά

Έτοιμα προς χρήση (χωρίς δεδομένα)

Περασμένα από πλήρες ηλέκτρονικά τεστ άριστα λειτουργικά

Grade C+ ( Ικανοποιητική )

σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κινητά σε ικανοποιητική κατάσταση με μέτρια φθορά, εμφανή σημάδια χρήσης.

Επιτρέπονται βαθύτερες γρατσουνιές

Επιτρέπονται βαθουλώματα στο πλαίσιο

Pin, Touch ID κι iCloud ξεκλείδωτα

100% Λειτουργικά

Έτοιμα προς χρήση (χωρίς δεδομένα)

Περασμένα από πλήρες ηλέκτρονικά τεστ άριστα λειτουργικά.

Ιδίωτης

Αν αποφασίσετε να κανέτε την αγορά σας από έναν ιδίωτη μπορεί να είναι από αγγέλιες σε μια ομάδα ένα Group στο Facebook, στο Marketplace, μια εφημέριδα ή και έναν γνωστό σας.
Ο γνωστός σας η και φίλος σας ακόμα καλύτερα είναι η πιο ασφαλής συνήθως αγορά μέσω ιδίωτη. Σε αγορές απο αγγέλιες μια ομάδα ένα Group στο Facebook, στο Marketplace η εφημέριδα πρέπει να είστε κάπως ποιο προσεκτικοί.

Να είστε επιφυλακτικοί σε τιμές πολύ χαμηλές οι οποίες είναι διαμορφωμένες απο επίδοξους απατεώνες για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο και να πέσουν στην παγίδα τους με σκοπό να τους εξαπατήσουν.
Προτιμήστε αγγελίες που συνοδεύονται με όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες και κείμενο που περιγράφουν τα μεταχειρισμένα κινητά δώστε σημασία στις λεπτομέρειες. Ζητήστε το τηλέφωνο και τα στοιχεία του ατόμου που το πουλάει και επικοινωνήστε αρχικά μαζί του. Συνήθως επίδοξοι απατεώνες θα αρνηθούν ή θα βρουν κάποιο τρόπο να επικοινωνήσετε. Μην στέλνετε χρήματα σε λογαριασμούς με την υπόσχεση ότι θα σας στείλουν το κινητό. Τέλος και το ποιο ιδανικό είναι να  κλείστε ένα ραντεβού μαζί τους σε ένα κατάστημα που θα αξιολογήσουν την κατάσταση του κινητού, Τεχνικός έλεγχος συσκευής σε πολλά μέρη, έλεγχος γνησιότητας, έλεγχος imei, Face ID , iCloud ξεκλείδωτο και σιγουριάς ότι το κινητό είναι αγορασμένο θα το δείτε απο κοντά και αν είστε ευχαριστημένοι θα προχωρήσετε στην αγορά του.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση